Tobábbi dokumentációk:
Kezelési útmutatók


1. Házi pénztár napló paraméterezése

Ha már van létrehozva a napló törzsben pénztár napló, úgy a beállításait ellenőrizni kell, hogy a házi pénztár bizonylatok készítésének megfelelő legyen. Amennyiben még nem rendelkezik pénztár naplóval, úgy a Paraméterezési útmutató című kézikönyv Házi pénztári bizonylatok készítése menüpontja segítséget nyújt ennek létrehozásában, valamint az esetleg már meglévő pénztár napló ellenőrzésében.

2. Egy új kimenő számla napló létrehozása

Létre kell hozni egy újabb kimenő számla naplót. Erre azért van szükség, mert a rendszerben nem tárolhatók a különböző (gépi kimenő és készpénzfizetési) számlák egy naplóban. A rendszer felkészítését valamint az új napló létrehozását a Paraméterezési útmutató című kézikönyv  Belföldi kimenő számlák modul pontjában leírtak alapján szükséges végrehajtani. Az újonnan létrehozott naplót kell a következő pontban olyan módon módosítani, hogy megfeleljen a készpénzfizetési számlák készítésének.

3. A létrehozott napló módosítása

A következő módosításokat kell végrehajtani a gépi kimenő számla napló mintájára létrehozott naplón, hogy megfeleljen készpénzfizetési számlák készítésére:

Általános adatok
  • Naplószám Pl.: 402
  • Megnevezés Pl.: Készpénzfizetési számlák
  • Bizonylatszám adás módja Gépi kimenő számla (Készpénzfizetési)
  • Sorszám tartomány Javasolt egy olyan sorszámtartomány beállítása, amely utal a készpénzfizetési jellegre.
 Figyelem

A gépi kimenő számláknak és a készpénzfizetési számláknak nem lehet azonos sorszámtartománya.

Kimenő Számlanapló adatok
  • Pénztár napló hivatkozás Arra a pénztár naplóra kell hivatkozni (amennyiben több is van) mely a házi pénztár bizonylatok készítésére szolgál.
    Természetesen a többi pontban is eltérhet a Készpénzfizetési számla napló a Gépi kimenő számla napló beállításaitól, de a fenti minimális módosítások végrehajtását követően a Házi Pénztár | Készpénzfizetési számlák készítése menüpontban a rendszer készen áll a Készpénzfizetési számlák készítésére.