Tobábbi dokumentációk:
› Kezelési útmutatók
Korábbi változatok
...
Numbered Headings | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Partnertörzs, bankszámlaszámok felviteleA banki kivonatok fogadásának elsődleges célja, hogy a nagy tömegű, folyószámlát érintő banki mozgások (számla kiegyenlítések) könyvelése automatizálható legyen. Mivel a banki mozgás esetén a partnert a bankszámlaszáma azonosítja, szükséges, hogy a Vállalati törzsek | Partnerek menüpontban, a [Bankszámlák] adatlapon a bankszámlaszámok naprakészen rögzítve legyenek. A teljesen automatizált kezelés akkor érhető el, ha az átutalások során nincs számla összevonás.
Nem folyószámlás mozgások kezeléseA nagy tömegű folyószámlás mozgások (számla kiegyenlítések) mellett hasznos kényelmi funkció lehet a bankszámlához kötődő nem folyószámlás terhelések, jóváírások automatikus azonosítása is. Ilyen pl.: a bankköltség, vagy bankkamat.
Bankhoz kötődő események azonosításaA bankhoz kötődő, nem folyószámlás terhelések és jóváírások azonosítása a bank által közölt szöveges esemény alapján, a szövegrészlet azonosításával történik. Beállítása a Szerviz | Cégfüggetlen törzsek | Bankok menüpontban, az [F8-Kivonat esem.] funkciógomb után megjelenő adatlapon történik.
Cégre érvényes kontírozási szabályok felviteleMivel az előzőekben felvitt, bankhoz kötődő szövegrészlet cégenként más főkönyvi számra könyvelődhet, szükséges az adott cégre érvényes kontírozási szabály definiálása. A cégre jellemző kezelési mód a Szerviz | Paraméterek | Kontírozási szabályok menüpontban, a [Bank - utalások] adatcsoportnál állítható be.
Banki kivonatok fogadásának végrehajtásaA cég által használt banki szoftverrel elő kell állítani az ún. kivonat export file-t. Ennek betöltését és automatikus feldolgozását a Pénzügy | Bankkivonatok fogadása menüpontban lehet kezdeményezni. A betöltéskor a tételek még nem kerülnek be a könyvelési állományba. A betöltés/feldolgozás során azonosításra kerülnek a rendszer által előre paraméterezett terhelések és jóváírások. Az automatikusan nem azonosítható eseményeket kézzel kell azonosítani - kontírozni. A kivonat teljeskörű (minden tételét érintő) feldolgozása után kerülhet be a könyvelésbe. |